torstai 3. huhtikuuta 2014

Hanoi

Eka päivä pulkassa. Hieman ehti tutustua kaupunkiin. Viime yönä nukuin varmaan pisimmät uneni, 15 ja puoli tuntia. Vaikkakin muutaman kerran heräsin välillä, mutta aamulla kun nousin ylös klo 10, niin ei kyllä tiennyt onko päivä vai yö.Tässä mun huoneessa ei ole ikkunoita, joten se edesauttoi asiaa..
Noh, eka kertaa oon kyllä päässyt näin nopeasti aasian aikaan kiinni.
Tää on kyllä mielenkiintoinen kaupunki. Täällä vanhassa kaupungissa kun käveleskeli, niin tuli ihan Kathmandu mieleen. Jotain samaa näissä kaupungeissa kyllä on. Sää oli tänään pilvinen ja välillä hieman tihhuutteli vettäkin, joten mitään hienoja kuvia ei saanut aikaiseksi. Täytyy kyllä myöntää, että suunnistaminen tässä kaupungissa on haasteellista. Kadunnimet on lähes samanlaisia, sit saman kadun nimi vaihtuu aina parin korttelin jälkeen vaikka katu jatkuukin samana. Nimet on aikanaan annettu sen mukaan, mitä milläkin kadulla myydään. Jossain on valtava keskittymä kukkakauppoja ja jossain toisaalla myydään kelloja tai peltisiä tuotteita. Niimpä se kadun nimi kertois, mitä sillä alueella on aikanaan myyty ja jossain ne pitää edelleen paikkansa. Sinällään hieno logiikka, mutta noi nimet kun ei ihan aukene turistille. Täällä on todella paljon kahviloita ja paikallinen kahvi on todella hyvää. Erittäin vahvaa, mutta sitä juodaan pikku kuppi ja yleensä makean maidon kanssa.
Fillari on kasattu, se ei ollut saanut kolhuja matkalla, vaikka laatikko olikin ottanut paljon osumia. Kaikki on kondiksessa seuraavaa etappia varten. Sain tuossa sellaisen ajatuksen, kun kävelin paikallisen rautatieaseman ohitse, että taidankin ajaa alkuun junalla Hai Phongiin ja sieltä jatkan fillarilla Cat Ba saarelle. Se juna oli just niin elämää nähneen näköinen, että pakko testata, millaista kyytiä olis tarjolla. Toi Hanoi - Saigon rata ja junat on ihan hyvässä kuosissa, mutta tämä reitti ei ole ihan nopeimpia mahdollisia.



Sillä selvittäis myös tän Hanoin liikennehässäkän ja pääsis ajeleen välemmille reiteille. Kartat mitä latasin navigaattoriin eikä se näytä monta katua tänne Hanoihin, joten sen perusteella vois olla hankala löytää reittiä ulos kaupungista. Huomisen vielä ihmettelen täällä kaupungissa ja varmaan lauantai aamuna yritän löytää reitin tohon asemalle.
Vaikka vaurastuminen on vaihtanut fillarit mopoihin ja autoihin, mutta edelleen vanhassa kaupungissa liikkuu kauppiaita varsin perinteisin menetelmin.
Bia Hoi ja kanakeitto pitää reissumiehen liikkeellä. Näin tossa samaisessa paikassa päivällä kun istuin kahvilla, todella perinteiset päiväkännit. Paikalliset pukuhermannit veti siinä keittoa oikein kunnolla. Hyväähän se kyllä onkin..
Latasin tonne vielä pikku pätkän videoa, ei mikään iso risteys, mutta jonkin verran liikennettä. Toi lopuks näkyvä siltä on rautatiesilta mikä on myös kuvassa.

Normiristeys Hanoissa

Hanoi vaikenee hetkeksi..