tiistai 29. huhtikuuta 2014

Dai Lanh - Nha Trang

28.04.2014 päivän kilsat 85 km kilsat yhteensä 1663 km

Päivän reitti:   http://connect.garmin.com/activity/489340812

No niin, täällä ollaan Nha Trangissa. Eillinen päivä oli lupsakkaa ajelua, taispa jopa muutamaan otteeseen olla hieman myötätuultakin.Aamulla normi kuviot, stoppasin kaffeelle ja patongille kun pääsin liikkeelle. Mun pöytään ilmestyi noin 80-90 vuotias herra. Sen puheesta oli alkuun vaikea saada selkoa, olisko kurkussa ollut jotain ongelmaa. Sit kun pääsin jyvälle, niin ukko heitti mahtavalla aksentilla ameriikkaa ja välillä kysäisi, että puhuttaisko ranskaa. Kaveri oli varmasti tehnyt duunia niin ranskalaisten kuin jenkkien kanssa joskus aikoinaan. Sillä olis tarinaa riittänyt, mutta olisko johtunut kessun sauhuttamisesta, niin puheesta oli ajoittain hankala saada selkoa. Mietiskelin vaan ajellessa, että oliskohan kaveri ollut sotien jälkeen hieman vankilassa, koska yhteistoimintaa vihollisten kanssa ei katsottu kovin hyvällä.

Jäiden jakelua aamutuimaan, toivottavasti eivät ehdi sulaa

Taisin just ehtiä alta pois, ennekuin sade iski kalastajakylään


Uutta satoa odotellaan

Maan muokkausta perinteisin menetelmin

Ajopäivä ei edes ollut erityisen kuuma, koska aurinko oli ajoittain pilvessä. Se oli tervetullutta vaihtelua. Matkalla näkyi niin riisipeltoja kuin pieniä vesistöjä, missä tietty kalasteltiin.
Nha Trangissa kiertelin aikani ja etsiskelin majoitusta. Löytyikin ihan ok mesta läheltä rantaa. Olin ajatellut olla täällä jonku 3-4 päivää. Tänä aamuna respan frouva sanoi, että huomisesta hotla on täynnä, kun on Saigonin valtauksen vuosipäivä ja sit vappu heti perään. Ne on vapaapäiviä täällä ja porukka tulee sisämaasta tänne rannalle vilvoitteleen. Kävin sit aamulla etsimässä uutta hotlaa, koska ei vielä huomanna jaksa lähteä polkemaan. Kiersin varmaan 50 paikkaa, suurin osa oli täynnä ja ne missä oli tilaa, oli nostaneet hinnat 5 kertaisiksi. Sain yhdestä hotellista niiden viimeisen huoneen, kun maksoin 3 yötä etukäteen, joten täällä ollaankin sit 5 yötä. Hieman mietityttää, missä vaiheessa toi suma purkautuu, et saako tuolta rannikon pienemmistä paikoista majoitusta. No sen aika näyttää.
Eilen pesin kaikki ajokamat kenkiä myöten, tänään kävin pesettämässä fillarin joten nyt voi huoltaa itseään muutaman päivän
Mä olin 20 vuotta sitten tässä kaupungissa, enkä kyllä tunnistais tätä millään lailla samaksi. Tästä on tullut ihan perinteinen rantalomakohde, valtavasti hotelleja. Jokapuolella venäjänkielisiä kylttejä, kyllä täällä venäläisiä nytkin on varmaan 90% ulkomaalaisista, mutta ei täällä paljon ole ulkomaalaisia. Euroopan keskitalvella uskoisin, että täällä ei juuri puhuta muuta kuin venäjää. Noh, ei se mua nyt häiritse, nautiskelen länsimaisesta hapatuksesta, elin ruokalistoista englanniksi, erittäin hyvästä sapuskasta. Eilen söin intialaista, ihan törkeän hyvää ruokaa. Kello on jo sen verran, että alkaa olla ruoka-aika. Nha Trangista kaikille erinomaisen hyvää vappua, satoi tai paistoi. kesis