perjantai 18. huhtikuuta 2014

Hue päivä II

18.4.2014 päivän kilsat 25 km kilsat yhteensä: 951 km

Pääsiäisterkkuja Huesta. Kaikki ei aina mene kuin Strömsössa, ei edes täällä Vietnamissa. Keskiviikko iltana iski pikku jalla eli ripuli. Ei varmaan vatsa ollut tottunut englannin kieliseen ruokalistaan.. Eilen yritin lähteä katseleen nähtävyyksiä, mutta eihän siitä mitään tullut. Olo oli niin heikko, ettei satulassa meinannut pysyä. Sit ei muuta kuin takaisin vällyjen alle ja nukuin 3 tunnin päikkärit. Illalla pystyin hieman syömään ja kun vedin vielä kunnon yöunet, niin tänään aamusta oli jo ihan jiirissä. Lähdin puoli seiskalta kun oli vielä viileää, katseleen kaupunkia. Paluumatkalla söin kanapastaa, joka oli jonkinlainen pyhäinhäväistys italialaista ruokaa kohtaan.Niin ja sit jälleen tänäänkin pikku päikkärit. Ei tämä pääsiäinen tarvitse olla pelkkää kärsimysnäytelmää.. Nyt maistuu Bia Ha Noi joten kroppa on taas tikissä.
Huen läpi virtaa Parfume joki, joka on likipitäen kokoluokkaa Tornionjoki, jonka tietty kaikki tietää. Joen toisella eli pohjoispuolella on linnoitus. Ulommainen muuri on 10 kilsaa pitkä, sen sisällä kaupunki jatkuu normaalina.

Turistiveneitä, tuollainen vois olla hyvä Keravan joen kaljakellunnassa

Uloimmaisen muurin yksi sisäänkäynti

Siellä sisällä on toiset muurit joiden takana ns kielletty kaupunki sisältäen entinen keisarin palaatsi, mihin ei rahvaalla ollut aikanaan mitään asiaa. Toi koko linnoitus ja palatsi tuhoutui jenkkien sodassa pahoin, mutta on sitä nyt kunnostettu. En jaksanut lähteä sinne muiden turistien kanssa.Katselin yhden esittelypätkän netistä, eikä se näyttänyt niin hienolta, että kannattais lähteä hikoileen ihan urakalla.
Kielletyn kaupungin yksi sisäänkäynti

Huomenna aamusta satulaan ja olis tarkoitus ajaa parissa päivässä  Hoi An kaupunkiin. Sen pitäis olla varsinainen helmi tässä Vietnamin tarjonnassa.